Twee aspecten van menselijk gedrag spelen een zeer belangrijke rol in de positieve invloed die het ontwerp en de installatie van uw tuinverlichting op zonne-energie zal hebben op uw innerlijke zelf en geluk. Zij zijn:

1. Het stellen en bereiken van doelen en doelstellingen hebben positieve effecten op de menselijke geest.
2. Tijd maken voor plezier en ontspanning is belangrijk voor het beheersen van stress en een goede gezondheid

OK, op dit moment verstuur ik een “Call To Action”. Als u uw erf of tuin wilt planten of verfraaien, ga dan eerst zitten en beslis wat u wilt doen. Zo niet, blijf dan lezen en misschien wordt u geïnspireerd om verder te gaan. Het planningsproces is noodzakelijk om uw visie te ontwikkelen en vervolgens actie te ondernemen. Het resultaat van het plan zal een actieplan zijn dat doelen en doelstellingen voor uw zonnetuin wordt genoemd.

Ik weet niet precies hoe dit inherent is geworden aan ons menselijk gedrag, maar we zijn allemaal doelgericht. Gedragsonderzoek heeft aangetoond dat als we eenmaal een doel hebben gesteld, alles wat we onbewust doen gericht is op het bereiken van dat doel. Klinkt leuk voor jou? Ik heb de positieve effecten gezien die planning en het stellen van doelen hebben gehad op de overgrote meerderheid van de mensen in de bedrijven waarmee ik in mijn carrière als managementconsultant heb gewerkt.

Ik hou van het citaat: “De menselijke geest is op zijn best als hij net een schijnbaar onmogelijke taak heeft volbracht.” Ik weet niet zeker wie het heeft gemaakt, maar het is al een aantal jaren een favoriet van mij. Keer gewoon terug naar de laatste keer dat u een taak begon uit te voeren en het opwindende www.solarledverlichting.nl  gevoel dat u had na voltooiing. Dit is vooral het geval als er een langere periode bij betrokken was en de moeilijkheidsgraad hoog was. Kun je je de emotionele golf voorstellen die het personeel van ingenieurs op Cape Canaveral voelde toen ze met succes astronauten op de maan landden en ze voor het eerst veilig naar de aarde terugbrachten? Het moet hen jaren en jaren van planning hebben gekost. Opmerking voor de nee-zeggers: “Alles is mogelijk”.

Het lijkt misschien intimiderend om aan de slag te gaan, gezien de grootte van de ruimte waarmee je moet werken en alle beschikbare opties. Verwijzen naar een paar goede boeken, tijdschriften en websites over tuinieren zijn enkele manieren om innovatieve ideeën te genereren die passen bij uw behoeften voor uw tuin. Dit is wanneer het creatieve genie in jou naar buiten kan komen en een mooie en rustige omgeving kan creëren waar je jaren van kunt genieten.

Laten we ons vervolgens concentreren op het maken van tijd voor plezier en ontspanning. Bent u het eens? Het verfraaien van je tuin kan een geweldige manier zijn om stress te verlichten. Je emoties beheersen en je geest “op een goede plek” zetten, kan worden bereikt door eerst een rustige omgeving te creëren en vervolgens vredige tijd door te brengen in je veilige haven in wat kan worden omschreven als een vorm van zelfmeditatie.

Hoe begin ik?

Als je eenmaal mentaal een idee hebt samengesteld van hoe je wilt dat de tuin eruitziet, pak dan een stuk papier en schrijf alle activiteiten op die nodig zijn om het project te voltooien. Voorbeeld: padverlichting op zonne-energie kopen, bloemperk opnieuw graszoden, stenen uitgraven, struiken planten, pad plaveien, enz. Sorteer vervolgens de activiteiten in chronologische volgorde en plaats ze verticaal aan de linkerkant van de pagina. Maak vervolgens kolommen van links naar rechts bovenaan die elke week van de voortgang van het project van begin tot eind weergeven. Zet in elke kolom de datum van de week. Het aantal kolommen voor de weken kan variëren van twee tot tien weken, afhankelijk van de lengte van het project. Plaats ten slotte een X op de positie die de activiteit kruist en de week dat deze moet worden voltooid. Dit vormt uw lijst met projecten en de tijdlijn voor voltooiing.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *