Het CMS of Centers for Medicare & Medicaid Services stelt Medicare-informatie beschikbaar over de kwaliteit van de dienstverlening en de kosten van de gezondheidszorg. De nieuwe regels die door het CMS zijn voorgesteld, maken het gemakkelijker om hoogwaardige en goedkope gezondheidszorgdiensten van artsen, ziekenhuizen en andere zorgverleners te selecteren.

Onder de nieuwe regels krijgen organisaties die aan bepaalde kwalificaties voldoen toestemming om toegang te krijgen tot door patiënten beschermde Medicare-gegevens om openbare rapporten over de gezondheidszorg van klinieken, artsen en ziekenhuizen te produceren. Deze rapporten combineren de claimgegevens van Medicare en Medigap Insurance met claimgegevens uit de particuliere sector om aan te geven welke zorgaanbieders de meest kosteneffectieve en kwalitatief hoogwaardige diensten verlenen. Deze strategie maakt deel uit van de Affordable Care Act en is gericht op het verbeteren van de gezondheidszorg, het proactief maken van mensen met betrekking tot hun gezondheid en het verlagen van de zorgkosten.

Volgens de CMS-beheerder, Donald Berwick, MD, zal het beschikbaar maken van deze informatie voor het publiek hen in staat stellen slimme beslissingen te nemen over hun gezondheidszorg. Hij hoopt dat de prestatierapporten de gezondheidszorg van hogere kwaliteit en kosteneffectiviteit voor miljoenen consumenten zullen verbeteren. Het transparanter maken van het zorgstelsel bevordert een gezonde concurrentie tussen verzekeraars en zorgaanbieders en dat kan leiden tot lagere premies.

Hoe zal transparantie de gezondheidszorg veranderen?

In de loop der jaren zijn werkgevers en consumenten gefrustreerd geraakt door de beperkte beschikbaarheid van gegevens over zorgclaims. Veel ziektekostenverzekeringen gebruiken de prestatiegegevens van de aanbieder uitsluitend op basis van de eigen claims van de zorgverzekeraar Breda Nieuws, die mogelijk slechts een klein deel van de algehele prestaties van een aanbieder vertegenwoordigen. Door zorgclaims transparanter te maken, kan het begrip van de consument over de prestaties van artsen en andere zorgverleners worden vergroot. Stel je voor dat je je chirurg kunt kiezen op basis van overlevings- en herstelpercentages na zijn eerdere operaties.

Transparantie kan net zo belangrijk zijn als het gaat om Medicare Advantage Plans en Medigap Insurance. Wist u dat Medigap Plannen wettelijk gestandaardiseerd zijn om vooraf bepaalde voordelen te bieden? Hetzelfde kan niet gezegd worden over voordeelplannen, maar u zult de voordelen moeten onderzoeken, zoals welke medicijnen elk plan dekt.

Kan transparantie u helpen het meeste uit Medicare te halen?

Om er zeker van te zijn dat u de dekking heeft die u nodig heeft, moet u de voordelen van Medicare ontcijferen en die vergelijken met uw reguliere dokters- en ziekenhuisrekeningen. Zoek vervolgens naar een van de verschillende Medicare Advantage-plannen of Medigap-plannen die eventuele overgebleven medische kosten kunnen opvangen. Als u eenmaal heeft besloten welke aanvullende dekking u nodig heeft en welk plan het beste de hiaten van Medicare kan opvullen, moet u onderzoeken hoe de prijzen voor dat plan zich verhouden.

Er is nog steeds weinig transparantie als het gaat om hoe Medicare-supplementen worden geprijsd. Uit onderzoek blijkt dat sommige mensen helaas honderden dollars meer betalen dan anderen voor exact dezelfde voordelen. Om prijzen te vergelijken, bekijk tarieven van meerdere verzekeringsmaatschappijen of gebruik een online website om u te helpen tarieven van verschillende verzekeraars te vergelijken door offertes op meerdere plannen uit te voeren met één enkele offerteaanvraag. Dit is een gratis service en de offertes zijn correct. Het is een snelle manier om de selectie van verschillende abonnementen te verfijnen.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *