Camping Kookgerei — Dutch Ovens

Je camping kookgerei is niet compleet zonder de oerstandaard van kamperen, de Dutch Oven. Als je naar de markt kijkt, zijn er genoeg keuzes voor een nieuwe oven, maar ik wil je helpen een oven te kiezen die goed voor je werkt en iets is dat je doorgeeft aan je kinderen. Ik ken ovens die meer dan honderd jaar oud zijn en van generatie op generatie zijn doorgegeven. Zorg goed voor je oven en dat kan jij ook.

Oven kiezen

Dus, wat is een Dutch Oven? Een dutch oven is een ronde pan die gebruikt wordt om in te koken. De pot houdt de warmte vast om het eten te koken, net als een oven. Over het algemeen zijn er twee soorten, keuken en kamp. Het keukenmodel is gemaakt om thuis in je oven te plaatsen en te koken. Het metaal is dunner en de onderkant is plat. De kampversie is zwaarder, dikker ommuurd en heeft pootjes. Deze pootjes worden gebruikt om de oven van de grond te tillen zodat je er houtskool onder kunt plaatsen.

Bij kampovens zijn ze verkrijgbaar in twee metalen: aluminium en ijzer. Aluminium is lichter (7-10 lb) en is gemakkelijker te onderhouden omdat het niet roest. Alum-ovens zijn goed voor kanoën of andere campings waar gewicht een probleem is. Maar aluminium ovens houden de warmte niet zo goed vast en kunnen onregelmatig koken veroorzaken. IJzeren ovens zijn zwaarder (15-20 lbs) en moeten worden gekruid om het ijzer te beschermen tegen roesten. IJzeren ovens zijn geweldig voor regelmatig kamperen met het gezin, omdat ze de warmte goed vasthouden en gelijkmatiger koken. Ik raad aan om de ijzeren oven te gebruiken voor kamperen met het gezin, omdat de meeste kookboeken uitgaan van een ijzeren oven en gewicht geen probleem is voor kamperen met slepen en neerzetten.

Nu je weet welk metaal je moet krijgen, moet je een maat selecteren. Ovens zijn er in standaard en diepe hoogtes. Ovens van standaardformaat verwarmen het midden van uw voedsel sneller dan een diepe oven. Gebruik een standaardoven voor snel koken en een diepe oven voor langzamer koken, zoals het bruinen van broodjes. Om te beginnen raad ik aan om de standaardmaat te nemen, omdat dit is wat je recept zal aannemen. De ovendiameters variëren ook. Grote ovens staan gelijk aan meer voedsel. Voor je eerste oven raad ik een oven van 14 inch aan.

Uw oven moet nog een aantal andere typische kenmerken hebben voor een camping Dutch Oven. Ten eerste heeft het deksel een opstaande rand om de kolen bovenop te houden. Hierdoor verwarm je het eten van bovenaf. Vervolgens een lushandvat voor de hoofdpan en een kleine lus voor het deksel. Gebruik geen deksels met handgrepen van een koekenpan.

Kruiden

Lees eerst de instructies die bij je nieuwe Dutch Oven zijn geleverd. Sommige Dutch Ovens worden voorgekruid geleverd en u hoeft het niet te doen. Als uw nieuwe oven zo is, volg dan de instructies die bij de oven zijn geleverd om hem klaar te maken voor gebruik.

Als u uw nieuwe oven moet kruiden of een oude oven opnieuw moet kruiden, begin dan met het wassen van de oven. Je nieuwe oven krijgt een beschermende coating om te voorkomen dat de Dutch Oven gaat roesten tijdens het transport. Bij oude ovens met roestplekken moet de roest worden verwijderd met staalwol. Was vervolgens met warm water en staalwol. Goed uitspoelen. Droog je oven met de hand af als je klaar bent. Vocht is de vijand van je oven.

Terwijl u de oven schoonmaakt, verwarmt u uw keukenoven voor op 350 graden. Zodra de Dutch Oven schoon is, plaats je hem een paar minuten in de keukenoven, de beste manier is ondersteboven met het deksel op een andere plank. Hierdoor kan eventueel water uit de oven weglopen. Leid de Dutch Oven tot het bijna te warm is om met je hand aan te raken. Deze opwarming zorgt ervoor dat al het water uit de Dutch Oven is verdwenen en opent de poriën van het metaal voor de volgende stap.

Breng met je warme Dutch Oven een laagje olie aan. Gebruik zoutvrije olie zoals olijfolie of plantaardige olie. Smeer de hele oven in met olie. Zet het dan terug in de keukenoven om een uur op te warmen. Je kunt de Dutch Oven rechtop laten staan, maar laat de deksel op een kier staan zodat er lucht kan circuleren. Verwijder de Dutch Oven en laat langzaam afkoelen. Zodra het alleen warm is, plaats je nog een laag op de Dutch Oven en zet je hem terug in de keuken voor 1 uur op 350. Haal hem eruit en laat hem weer afkoelen en voeg dan je derde laag olie toe. Nu heb je 2 lagen olie ingesmeerd en een laatste laag aangebracht terwijl het warm is. Je Dutch Oven is klaar voor gebruik of om op te bergen tot je gaat kamperen.

Het oppervlak van je oven heeft een antiaanbaklaag en naarmate je je Dutch Oven gebruikt, zal het oppervlak verbeteren. U hoeft dit lange kruidenproces niet nog een keer te doen, tenzij de Dutch Oven er roest op krijgt.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *